E-roken: een goeie trend met veel backlash

Bij mij op kantoor zijn de eerste rokers overgeschakeld op de e-sigaret een paar maanden geleden. Ik zie ze niet alleen positiever zijn over hun verslaving (want die is er dus nog wel steeds), ik zie ook dat ze zeer hard hun best doen om anderen te overtuigen van het feit dat e-roken een heel stuk gezonder, goedkoper en beter is dan de oude kankerstokken met tabak en teer.

e-rokenIk ben geen grote expert, maar het verhaal lijkt wel te kloppen: geen verbranding waardoor je geen verbrande rommel in je longen inhaleert – en natuurlijk geen teer en veel minder chemicaliën. Volgens mijn collega’s is er vooral ook sprake van een enorm snelle verbetering van de fysieke conditie. Dit is een grote motivator voor de meeste mensen die stoppen met roken. Ze voelen zich blijkbaar snel een stuk beter, en dat helpt met volhouden, natuurlijk.

Het meest irritante aan deze hele trend is voor mij dat er heel wat negatieve berichten worden gepost. Het is ongetwijfeld de tabakslobby die probeert de groei van de elektronische sigaretten te vertragen, en dat is spijtig. De pers en de media zouden slimmer moeten zijn. Als je zelf wat meer informatie zoekt, hier zijn alvast een aantal boeiende zaken die je zeker eens moet lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.