Halloweenhapjes!

Vanavond is Halloween en ik host een feestje bij mij thuis! Filmpjes kijken en pintjes drinken! En ook wel hapjes eten natuurlijk. Aanvankelijk was het plan om gewoon pizza’s in de oven te steken of het frituur te bezoeken, maar dat is toch een beetje flauw, niet? Moest er nog iemand op dit idee komen: hier zijn wat ideetjes! Liefst geen kinderspelletjes hé.

1. Pompoensoep

Niks meer Halloween-ig dan een lekker oranje pompoensoepje! Het geeft je meteen ook iets te doen met al die pompoenbinnenkant nadat je er zo eentje hebt uitgehold om er een Jack-O’-Lantern van te maken. Het is makkelijk en Halloweenverwarmend, tenslotte kan het al best koud zijn dezer dagen…

2. Halloween Cupcakes

Haal oranje kleurstof en zwarte kleurstof in de winkel. Cupcakes bakken doe je zoals dat anders moet (hoewel je ook hier aan het deeg al wat oranje kleurstof kan toevoegen) maar versieren kan met oranje en zwart gekleurde suiker. De mijne hebben spinnetjes, spinnenwebben, doodshoofdjes, en meer van die dingen. Lekker!

3. Groentjes

Het mag ook wel gezonder dan een zak chips op tafel, dus groentjes! Worteltjes zijn oranje, dus vanzelf al in thema. En vinden jullie ook niet dat kleine stukjes bloemkool op mini-hersentjes lijken? Boooeeeh! Af te werken met iets om in te dippen, zoals een paar van de lekkere sausjes van Maurice Mathieu!

4. Punch met spinnen

De mannen zullen wel weer kiezen voor pintjes maar ik ga toch ook een punch maken. Iets stevigs, martini en vodka, en grenadine denk ik. Of misschien werk ik wel met rode Martino of Fiero, nog niet zeker. Ik wil alleszins dat het rood ziet en troebel genoeg blijft, zodat de mensen de plastic spinnen kunnen zien die op de bodem van de kom liggen…

Laat jullie gaan, en als jullie nog ideetjes hebben: zeker delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.