Hoe maak ik Red Velvet cupcakes

Ik heb nog eens een cupcake-receptje voor jullie. Ik weet het, het is wel wat werk, en het is meestal ook best nog wel wat afwas, maar het is toch zo lekker en gezellig om te eten he! En deze zien rood (of rozig, als je wat minder kleurstof gebruikt)! En ze hebben een bovenkant van smeerkaas. Geloof me: lekker!

Red Velvet CupcakeBegin met de oven voor te verwarmen op 170°C. Zet op de bakplaat (die je er uiteraard eerst uit haalt) al cupcakevormpjes klaar: dat is straks minder prutsen.

Zeef op een bord of in een kleinere kom 2 en half kopje bloem, anderhalf kopje suiker, een theelepel bakpoeder, een theelepel zout en een theelepel cacaopoeder bij elkaar. In een grote kom meng je anderhalf kopje olie, een kopje botermelk, twee grote eieren, twee theelepels kleurstof een theelepel azijn en een theelepel vanille-extract. Voeg hier daarna de gezeefde ingrediënten aan toe die op het bord of in de kleinere kom zitten. Dit geheel verdeel je over de vormpjes, en die kunnen dan voor 20 minuten in de oven.

Intussen doe je dan de versiering. In een kom meng je 400 gram smeerkaas met 100 gram boter en een theelepel vanille-extract. Doe hier nog 4 kopjes bloemsuiker bij. Mengen tot het fluffy is.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, versier je ze met een wolkje kaas-en-suikermengsel. Je kan dit ook met een spuitzak doen.

Klaar. Speciaal. Lekker. Dank aan Tom voor de hulp bij de eerste poging! Ik besef dat ik hier niet van ga afvallen; maar fuck it! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.