Lego Friends: Lego voor meisjes – maar op een positieve manier!

Wie dacht dat Lego uitsluitend voor jongens was, is helemaal verkeerd. Lego heeft namelijk een volledige lijn opgestart voor meisjes, volledig gemaakt naar hun interesses en wensen.

Lego Friends – Achtergrond

In 2012 kwam Lego met Lego Friends op de proppen, een lijn geheel gericht op meisjes. Het moest de vorige lijn Lego Belville – dewelke ook meisjesgericht was – vervangen en deed dit met succes. De poppetjes zijn gedetailleerder en realistischer in hun ontwerp dan de klassieke figuren en de pakketten hebben een voornamelijk roos en paars kleurenschema. De gekozen scènes spelen zich af in een fictieve stad, genaamd Heartlake City.

Girls only!

LEGO heeft onderzoek gedaan naar wat meiden nu écht leuk vinden. Naar aanleiding van dat onderzoek komt LEGO nu met Friends. Deze geheel nieuwe LEGO-lijn bevat alles wat de jonge meiden van tegenwoordig interesseert. Vriendinnen, mode, beauty, shoppen, dieren en muziek staan centraal en garanderen uren speelplezier.

Eeuwige vriendschap

Lego Friends, de naam zegt het zelf, bestaat uit vijf hartsvriendinnen: Mia, Emma, Andrea, Stephanie en Olivia. Lego heeft ze zo ontworpen, dat ze allen hun eigen interesses, hobby’s en dromen hebben. Zo wilt Andrea beroemd worden in de muziekwereld, wil Mia haar weg vinden bij dieren als dierenarts of stichter van een dierenasiel en wenst Emma haar tijd door te brengen met het ontwerpen van kledij en kan je haar vaak terugvinden in het schoonheidssalon.

In de Lego Friends-lijn kunnen jonge meisjes zich volledig uitleven. Het stimuleert hun creativiteit en geeft ze de kans hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Een echte must voor alle hippe meiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.