De leukste koffiebars van Gent voorgesteld

Ben jij gek op koffie? Dan ben je in Gent op de juiste plek! Zo vind je hier niet alleen de allerleukste terrasjes waar je heerlijk een hapje kunt eten, maar ook de leukste plekjes voor een heerlijke kop koffie. Om je wat extra te inspireren, hebben we daarom de allerleukste koffiebars van Gent voor je op een rijtje gezet. Dus ben jij binnenkort te vinden in het bruisende centrum van Gent, dan mag een bezoekje aan één van deze prachtige koffiebars zeker niet ontbreken.

Waarom een bezoekje aan Gent zo populair is

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten waarom ook jij een bezoekje zou moeten brengen aan deze prachtige Belgische stad. De reden dat veel mensen zowel binnen België, als daarbuiten kiezen voor een weekendje Gent, is omdat het een ontzettende gezellige en sfeervolle stad is. Daarnaast zien je nog altijd de kenmerken van de toentertijd zo ontzettende rijkdom die er in de stad heerste.

Het historische stadscentrum is daarom ook niet voor niets een trekpleister voor veel toeristen. Wanneer je een groot deel van het prachtige centrum hebt gezien, dan ben je natuurlijk ook wel toe aan een heerlijke kop koffie. Dus tijd voor de gaafste en leukste koffiebars van Gent. Gent kent namelijk tal van verschillende barren, waar jij de speciaalste en ook lekkerste koffies kunt drinken – in heel wat zaken heb je huismerken, sommige werken dan weer met de beste Italiaanse koffiemerken bijvoorbeeld. Kortom, zeker een aanrader dus!

Way Coffee Gent1.   WAY Coffee

De eerste in deze lijst en ook tevens het meest populair als je het ons vraagt, dat is toch wel WAY Coffee. Uiteraard moeten we er wel bij zeggen, dat deze koffiebar zoals je misschien aan de naam al kunt afleiden enkel geschikt is voor afhaal. Dus de lekkerste coffee to go vind je hier bij WAY. Enkele jaren geleden opende WAY haar eerste vestiging op DOK Noord. Niet lang daarna koos de eigenaresse Charlene ervoor om een tweede vestiging te openen op de Volderstraat. Het verschillen tussen beide is, is dat de laatst geopende meer gezien kan worden al specialiteiten koffie. Uiteraard kun je ook hier je koffie gewoon meenemen zoals je ook bij WAY Coffee gewend bent.

OR Coffee Gent2.   OR Coffee

Als we het hebben over de koffiebar die de meeste bekendheid geniet in Gent, dan is dat toch echt wel OR Coffee. Deze speciality koffiebar kenmerkt zichzelf door het  feit ze hun eigen koffie branden. Mede daardoor heeft hun koffie een karakteristieke smaak die door veel mensen als ‘bijzonder’ wordt ervaren.

Niet voor niets is OR Coffee daarmee één van de populairste koffiebars van Gent.

3.   Full Circle Coffee

De naam doet misschien al iets vermoeden, maar deze koffiebar is de eerste koffiebar is namelijk volledig 100 procent plantbased is. Bestel jij dus een cappuccino of een latte, dan krijg je deze keurig netjes geserveerd met een havermelk in plaats van met koemelk.

full circle coffee gent

Conclusie

Zoals je kunt zien zijn dit 3 totaal verschillende soorten koffiebars. Ondanks het feit dat ze van elkaar verschillen, hebben ze allemaal één ding met elkaar gemeen en dat is dat ze werken vanuit pure passie. Dat is misschien ook wel de voornaamste reden waarom ze tot op de dag van vandaag nog no immens populair zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.