Drie tips om mieren in je huis aan te pakken!

Heb jij last van mieren in  huis, dan wil je hier natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van af. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om dit ook op een relatief gemakkelijke manier te kunnen doen. In dit artikel geven we je maar liefst 3 tips om van je mieren in huis af te komen. Daarnaast gaan we ook in op hoe deze mieren nu je huis weten binnen te dringen en nog belangrijker, hoe je dit kunt voorkomen! Dus heb jij last van mieren, dan is het  verstandig om even goed op te letten en onderstaande tips ter harte te nemen. Je zult namelijk zien, dat mieren in huis bij jou tot het verleden zullen behoren.

mieren in je huisHoe krijg je mieren in je huis

Om de één of andere mysterieuze komen mieren nooit langzaam tevoorschijn. Vaak zie je direct een hele kolonie en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Vooral wanneer het warmer wordt, zien we dat mieren uit allerlei hoeken tevoorschijn komen. Dit komt, doordat ze gedurende de winterperiode onder de grond zitten, want daar is het logischerwijs lekker warm. Als het dan warmer wordt, trekken ze er met z’n allen massaal op uit om te zoeken naar voedsel.

Waar je in eerste instantie vaak alleen de mieren buiten ziet verschijnen, trekken ze ook steeds sneller naar binnen toe. Gelukkig zijn mieren geen gevaar voor onze gezondheid, maar erg prettig is het natuurlijk niet. Wil jij snel van je mieren af? Dan hebben wij een aantal tips voor je die je kan combineren met onder andere de tips die je hier kan vinden.

Kokend water

Voor wie wel eens een mierennest heeft gezien, weet ook dat het een compleet ondergronds gangenstelsel is. Dat betekent dus dat ze er van allerlei verschillende kanten in en uit komen. Wat je dan het beste kunt doen, is een flinke lading kokend water over de in- en uitgangen komen voor zover je deze allemaal kunt zien. Kokend water zorgt er namelijk voor dat een mier direct door gaat. Wel heeft het als nadeel, dat de kans bestaat dat je niet alle mieren weet te bereiken. Het is daarom dus ook vaak maar een tijdelijk oplossing.

Zelfrijzend bakmeel

De kans dat jij wel eens van deze tip hebt gehoord is vrij klein. Toch is het één van de meest effectieve manieren om je mieren te verjagen. Mieren zijn er namelijk dol op! Wat ze dan doen, is dat ze het meenemen hun nest in en het daar vervolgens lekker opeten. Doordat het meel in hun maag uitzet, zullen de mieren vanzelf dusdanig uitzetten, dat ze het niet overleven.

Lokdoosjes

Mierenlokdoosjes zijn natuurlijk één van de meest gebruikte hulpmiddelen om mieren te verjagen. Doordat de werksters uit het nest de werkzame stof in de mierenlokdoosjes meenemen, zullen ook de andere mieren hier van eten. Het gevolg hiervan, is dat de mieren in het nest doodgaan. Wel is het belangrijk dat je regelmatig een lokdoosje vervangt. Op ten duur is de werkzame stof natuurlijk op.

Conclusie

Zoals je dus kunt lezen, zijn er allerlei verschillende manieren waarop jij de mieren uit je huis of tuin kunt verjagen. Het allereerst zaak dat je voorkomt dat er etensresten op de grond liggen, want hier komen ze natuurlijk maar wat graag op af. Blijven de mieren dan toch komen, dan kun je één van bovenstaande bestrijdingsmiddelen inzetten om ze voorgoed te verdrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.