Vijf tips voor ambitieuze beginnende padelspelers

beginnende padelspelerPadel, de sport die de laatste tijd in populariteit als een raket de lucht in vliegt. In alle hoeken van het land schieten de padelbanen als paddestoelen uit de lucht. We kunnen ons dus ook heel goed voorstellen, dat jij wellicht met het idee loopt om het ook te gaan doen of misschien wel begonnen bent! Behoor jij tot die laatste groep, dan is er natuurlijk niets leukers dan je tegenstander met de grond gelijk te kunnen maken.

Om je een idee te geven hoe je dit op een relatief gemakkelijke manier als beginner kunt doen, hebben we maar liefst 5(!) tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Sla niet te hard op!

Het klinkt zo ontzettend verleidelijk, tijdens het opslaan de bal een dusdanige klap geven, dat jij het je tegenstanders direct ontzettend lastig maakt. Toch is het niet verstandig om dit als beginner te doen. Je beschikt namelijk vaak nog niet over voldoende techniek om de bal zowel hard alsook geplaatst te kunnen slaan. Het is daarom dus aan te raden om meer een ‘slice’ beweging te gebruiken, in plaats van de bal met alle kracht die je hebt over het net te willen slaan.

Ken je positie op de baan

Gezien het feit je padel met z’n vieren speelt, staan er aan beide kanten twee personen. Het is dus zaak dat jij en je teamgenoot duidelijk afspraken maken over wie waar op welk moment staat. Wat verstandig is, is op het moment dat de opslag is geweest om direct naast elkaar te gaan staan. Zo zorg je er namelijk voor dat het voor de tegenstander een stuk lastiger wordt om er langsheen te kunnen slaan. Je zult merken, dat dit een stuk effectiever is, dan wanneer jullie ervoor kiezen om één persoon voor te laten staan en de andere persoon achter.

padel

Gebruik de glazen wanden

Het grote voordeel van padel in tegenstelling tot normaal tennis, is dat je gebruik mag maken van de wanden. Vooral al beginner is dit even wennen en wordt het helaas te vaak vergeten. Toch is dit wel verstandig om te doen. Je zult er namelijk je tegenstanders te verrassen, waardoor de kans op een punt stukken groter is, dan wanneer je netje iedere keer alleen de bal over het net probeert te spelen, zoals je dit bij het tennissen ook bent gewend.

Kom je in het nauw, gebruik dan een lob!

De lob is een geweldige manier om een verdedigende positie in één keer om te draaien naar een offensieve positie. Je zult namelijk zien, dat je de tegenstander op deze manier terugdringt naar achteren, waardoor jij en je teamgenoot vol in de aanval kunnen gaan. Doordat de tegenpartij achterin het veld staat, kun jij met een beetje vernuft de bal vlak over het net proberen te slaan.

Word lid van de bond

Hoe leuk is het, vooral wanneer je graag mag padellen om ook lid te worden van de bond of lid te worden van een padelclub. Zo kun je namelijk ook wedstrijden gaan spelen, waardoor jij jezelf samen met je teamgenoot nog sneller ontwikkeld. Doordat je tegen allerlei verschillende type spelers komt te staan, wordt er iedere keer iets anders van je gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.